Electricitatea statică pe rufe

Probabil că ați fost "înțepat" de electricitate în timp ce vă puneți tricoul preferat. Acesta este un fenomen care apare atunci când două corpuri intră în contact (cel mai adesea prin frecare), ceea ce duce la o acumulare de sarcină electrică pe suprafața lor care se deplasează de la un material la celălalt. Acest lucru duce la un dezechilibru între sarcinile negative și pozitive din cele două suprafețe. Și pentru că obiectele cu sarcini opuse se atrag reciproc, hainele încep să se lipească între ele din cauza electricității statice. Acest fenomen este destul de comun. Este denumit electricitate statică pe rufe după spălare. În acest articol, veți afla de ce apare acest fenomen și cum să scăpați de el în mod eficient.

 

Apariția electricității statice pe rufe

Electricitatea statică apare din cauza frecării țesăturilor. În timpul spălării are loc o frecare intensă între lenjerie, care creează o sarcină electrică. Când rufele se usucă, sarcina electrică rămâne pe suprafața țesăturilor.

Această sarcină poate face ca țesăturile să fie atrase magnetic între ele sau de alte suprafețe. Țesătura se poate "lipi" de corpul unei persoane, ceea ce poate fi destul de inconfortabil.

 

Sfaturi și trucuri pentru a scăpa de electricitatea statică

  • Folosiți parfum pentru spălare. Nu numai că vei scăpa de electricitatea statică de pe haine, dar și rufele tale vor mirosi frumos. Dacă nu le aveți acasă, oțetul este la fel de eficient.
  • Dacă la uscarea rufelor folosiți un uscător de rufe, scoateți rufele din uscător înainte ca acestea să fie complet uscate. Rufele ușor umede sunt mai puțin susceptibile de a se încărca electric.
  • Utilizați agent de umezire sau apă. Dacă observați multă electricitate statică pe rufele dumneavoastră după spălare, le puteți pulveriza cu apă ușor călduță sau puteți folosi un spray de umezire a țesăturilor.
  • Utilizați un sac de protecție conceput pentru spălarea rufelor delicate.
  • Puneți un ac de siguranță pe partea interioară a hainei, unde nu va fi vizibil.
  • Umerașul de sârmă poate prelua o parte din încărcătura electrică. Treceți umerașul de-a lungul interiorului hainelor chiar înainte sau după ce le îmbrăcați pentru a menține electricitatea statică conținută. Acest lucru funcționează foarte bine împreună cu mătasea.


Electricitatea statică de pe rufele tale nu va mai fi o sperietoare pentru tine. Combateți-o cu sfaturile noastre și faceți-vă viața un pic mai plăcută.